Zümrütevler Lazer Epilasyon
Lazer, günümüzde istenmeyen tüylerden kurtulma yöntemleri arasında oldukça etkin ve güvenli bir tedavi yöntemidir. Kullanılan cihazlar üzerindeki gelişmiş sistemler sayesinde, kişinin cilt rengine, kılın rengine, kalınlığına ve yoğunluğuna göre ayarlamalar yapılabilmektedir. Bu yöntemde, kullanılan lazer ışığının dalga boyu, melanin denen renk maddesi tarafından emilme özelliğine sahiptir. Bu sayede, emilen ışık, cilde zarar vermeden doğrudan kıl köküne hasar veren ısıya dönüşür. Tüm epilasyon lazerleri kıl gelişimini geciktirip, kılların daha zayıf ve azalarak çıkmasını sağlar.
Kimler Lazer Epilasyon Yaptırabilir?
12 Yaşından büyük, kılı lazere uygun olan bay ve bayanlar lazer epilasyon yaptırabilir.
Kimler Lazer Epilasyon Yaptıramaz?
Ciltte lekelenmeye eğilimli kişiler, gebeler, ışığa karşı duyarlılığı olan ve ışıkla artabilecek hastalığı olanlar, ışığa karşı duyarlılık sağlayan ilaç kullananlar, esmer kişiler lazer epilasyon yaptıramaz. Çok açık renkli tüyler lazerden etkilenmez. Beyaz, kızıl ve sarı kıllarda da etkinlik olmaz.
Seans Aralıkları Nasıldır
Bölgeye göre 4 ile 8 hafta arasında değişir.
Az Sayıda ya da Tek Seansla Tüylerden Kurtulmak Mümkün müdür?
Mümkün değildir. Çünkü kıl köklerinin hepsi uygulama anında aynı büyüme evresinde değildir. Uygulama esnasında gelişmekte olan kıllar etkilenir, istirahat ve gerileme evresindeki kökler etkilenmez.
Tüylerin Tamamen Bitme Garantisi Verilebilir mi?
Garanti vermek mümkün değildir. Kılların tamamen bitmesi, kişinin yapısına göre değişkenlik göstermektedir. Ancak kılın tamamen yok olması beklenmemelidir. % 80-90 oranında azalması, seyrekleşmesi ve incelmesi, başarılı olarak kabul edilmektedir. Kıllarda tekrar büyüme olsa dahi, genellikle daha açık renkli, daha zayıf olacaktır.
Hangi Bölgelere Uygulanabilir?
Gözleri özel bir gözlükle korumak şartıyla gözkapakları hariç tüm vücut bölgelerine uygulanabilir.
Erkekler de Bu İşlemi Yaptırabilir mi?
Erkeklerde de lazer epilasyon kadınlardaki kadar yaygın olarak ve başarıyla uygulanmaktadır. Ayrıca batık kılların tedavisinde, kıl dönmesi gibi rahatsızlıklarda da oldukça faydalı olabilmektedir.
İşlem Ağrılı mıdır? Yan Etkileri Var mıdır?
İşlem esnasında lastik çarpması gibi hafif bir acı hissedilebilir, sonrasında hafif bir yanma hissi ve kızarıklık olabilir. Bunlar kısa sürelidir ve geçicidir. Uygulama sonrasında cildi yüksek faktörlü medikal bir koruyucu ile güneşten korumak, deriyi tahriş edebilecek işlemlerden uzak durmak ve doktorunuzun önerilerini uygulamak önemlidir.
Lazer Işığı Zararlı mıdır?
Lazer, güvenilir yerlerde, uzman gözetiminde ve kontrolünde yapıldığında cilde zararlı bir işlem değildir. Deride alerjik bir yan etki oluşturmaz. Lenf bezleri, süt bezleri ya da yumurtalık gibi üreme organları ve dokulara zarar vermez. Bugüne kadar herhangi bir kanserojen etki görülmemiştir. Sonuç olarak, lazer teknolojisi günümüzde, sağlık alanında birçok durumda yaygın olarak kullanılan bir yöntemdir.