Alexandrite Lazer Epilasyon Nedir? Zararı Var mıdır?

Alexandrite Lazer Epilasyon Nedir? Zararı Var mıdır?

Alexndrite lazer epilasyondaki kullanılan lazer ışını 755 nm dalga boyundadır. Bu lazer epilasyon sisteminin diğerlerinden en önemli ayrılığı deriye penetrasyonu yani deri içinde aldığı mesafenin en az olmasıdır. Fakat bu mesafe kıl köküne ulaşmaya genellikle yeterlidir. Diğer özelliği ise kılın yapısında bulunan ve kıla rengini veren melanin ismindeki boya maddesi tarafından çok tutulan lazerlerden olmasıdır. Bu iki özellik bu lazere avantaj ve dezavantajlara neden olmaktadır. Melanin tarafından lazer ışığının iyi tutulması lazer epilasyon etkisini arttırır. Bu durum açık renk deri tipi ve koyu kıl rengine sahip kişilerde epilasyon için avantaj sağlar. Fakat koyu deri rengi olan kişilerde uygulama risk yaratır. Problemlere yol açabilir. Ciltte çok derine inmemesi bu lazerlerin diğerlerine göre daha az ağrılı olmasını sağlar. Fakat bu özellik, derin yerleşimli kılların olduğu bölgelerde, örneğin; sırt, kol, yüz gibi vücut alanlarında epilasyon etkinliğinin az olmasına neden olur. Biz bu lazer epilasyon sistemini uzun zaman kullandık. Açık cilt rengi olan kişilerde koltuk altı, bacak, bikini, genital bölgede önerdiğimiz bir lazer tipidir. Ağrısının az olması, hızlı ve pratik uygulanabilme özelliği, seanstan sonra hemen kılların alandan temizlenmesi bu lazerin avantajlarıdır. Bu bölgelerde ortalama 6 seansta oldukça başarılı sonuçlar elde edilmektedir.

Fakat bu lazeri kullanırken şunlara özellikle dikkat edilmelidir: Cilt rengi açık bile olsa alexandrite lazerleri yüz, kol, sırt, omuz bölgesinde önermiyoruz. Alexandrite lazer yüz bölgesinde ince tüyleri tetikleyerek, yani bir anlamda ters etki ile arttırabilir. Alexandrite lazerin bu yan etkisinden dolayı yüz, sırt, omuz, kol bölgesinde bu lazeri uygulamıyoruz. Bu bölgelerde güvenli ve etkili bir lazer olan diode lazerlerin kullanılmasını öneriyoruz. Alexandrite lazer bizim tüm merkezlerimizde yukarıdaki kaidelere uyarak kullandığımız bir lazer türüdür. Lazer merkezleri bölümünden merkezlerimize ulaşabilirsiniz.

LAZER EPİLASYON ÖNCESİ

En az 1 ay öncesine kadar ağda, depilasyon gibi kılları kökünden koparan işlemleri yapılmamış olmalıdır. Lazer epilasyon seansında etkinin en iyi olabilmesi için kıllar kıl kökünde olmalıdır. Lazer epilasyon anagen denilen aktif büyüme evresinde bulunan kıllara en fazla etki eder. Lazer epilasyon seansından en az 1 ay öncesine kadar güneş banyosu amaçlı güneşlenilmemiş ve solaryum’a gidilmemiş yani kısaca bronzlanılmamış olmalıdır. Yakın zamanda yapılmış kısa süreli bir güneş banyosu bile seansı yapacak uzmana bildirilmelidir. İlk seans ya da test seansı öncesi kıllar traş edilmeden görülmelidir. Kıl yapısı değerlendirilir. Gerek görülürse takip için fotoğraf çekilebilir.

SEANS ÖNCESİ HAZIRLIKLAR İlk görüşmede hiçbir uygulama yapılmadan konunun uzmanları kılları ve bölgeyi görmelidir. İlerleyen seanslarda Lazer epilasyon uygulamasından 3-4 gün önce bölgenin evde uygun şekilde jilet ile traş edilmesi seansta vakit kaybını önler. Lazer epilasyon yapılacak alana lokal anestezik krem uygulaması nadiren gerekir. Etkin soğutma uygulanabilirse genellikle anestezik maddeye çoğunlukla gerek kalmaz. Ağrı eşiği çok düşük olan kişilerde lokal anestezik kremler 1 saat öncesinden strech film kapatılarak uygulanırsa ağrıyı azaltır.

LAZER EPİLASYON SONRASI

Lazer Epilasyon seansından sonra hafiften koyuya kadar değişen bir kırmızılık ve kıl etrafında hafif bir şişlik yani ödem oluşur. Lazer epilasyon seansı sonrası oluşan bu reaksiyon genellikle 1-2 saat içinde azalarak yok olur. Bazen 1-2 güne kadar da uzayan hafif kızarıklık olabilir. Bu bölgesel reaksiyon için nemlendirici kremler çoğunlukla yeterli olur. Lazer epilasyon uygulanan kişilere, Lazer epilasyon uygulaması sonrasında dikkat edecekleri hususlarla ilgili detaylı bilgi verilir. Lazer epilasyon uygulaması yapılan bölgenin 2 hafta boyunca güneş ışığına maruz kalmamasını ya da güneş banyosu yapılmamasına solaryuma girilmemesine dikkat edilmelidir.

Alexandrite Lazer Epilasyon Nedir? Zararı Var mıdır?