Hangi Durumlarda Yapılamaz
Lazer Epilasyon Nedir?
Lazer epilasyon, lazer teknolojisi yardimiyla, en kisa sürede, en az agri ve yan etkiyle vücuttaki istenmeyen tüyleri güvenli ve kalici bir sekilde yok etme yöntemidir.
Bu yöntemde uygulanan lazer isini birbirine paralel şekilde çıkan tek renk ve tek dalga boyundaki, gözle görülmeyen bir isin demetidir. Bu işinlari bu kadar etkili kılan nokta seçici fototermoliz özelliğidir. Atiş genişligi ve dalga boyu önceden ayarlanmiş olan lazer isinlari, vücuttaki melanin isimli pigment tarafindan emilir ve kil kökünde isi enerjisine dönüsür. Melanin pigmentinin gerçeklestirdiği bu seçici emilme sayesinde cildin üst tabakasi herhangi bir etki görmeden sadece kil kökü tahrip edilmis hale gelir. Lazeri diger yöntemlerden ayiran baslica özellik, kilin etrafindaki dokunun hiçbir zarar görmemesi ve sadece kil kökünün amaçlanmasıdır.
Hangi bölgelere lazer epilasyon uygulanabilir?
Kol altı bölgesi, genital bölge (Hassas bölge), bikini bölgesi, kol, bacak, sırt, göğüs, yüz, ense ve boyun bölgelerine lazer epilasyon uygulanabilir. Bölgeye, cilt tipine ve kıl yapısına bağlı olarak farklı cihazlarla uygulama yapılmalıdır.
İşlem öncesinde ağrıyı azaltıcı krem kullanmak gerekir mi?
Kişinin acı eşiği ile ilgili bir durumdur. Gerekli durumlarda anestezik etkili kremler kullanılabilir. İşlemden yarım saat önce sürüp streç film ile cilt kapatılırsa emilimi daha iyi olur. İşlem yaptıracak kişiler için konfor sağlamaktadır.
İşlem ne kadar sürer?
Bölgeye ve cihaza göre değişir. Örneğin bazı işlemler, Candela’da yarım saatte bitiyorsa Nd: YAG’da 90 dakikada biter. Nd:YAG’ın başlığı küçük, atış alanı dardır, diğerinin daha büyüktür. Ancak ikisinin de ihtiyaç duyulduğu alanlar farklıdır.
Kıl ve cilt yapısına göre cihaza karar verilir. İşlem sonrası kontrol seansları yapılır, kontrollerde kılın dökülmesine, incelmesine karşı cihaz değişikliğine de gidilebilir. Kaç seans olması gerektiğine de yine kişinin cilt ve kıl tipine göre karar verilir ancak en az 8 seans önerilir.
İşlem sonrası nelere dikkat etmek gerekir?
İşlemlerden sonra en az sekiz saat uygulama yapılan bölgeye su değdirilmemesi gerekir. Yaz kış fark etmeksizin özellikle yüz bölgesi için mutlaka güneş koruyucu kullanılmalıdır. İşlemlerden bir hafta sonra kese, peeling yapmaya başlamak gerekir. Nemlendirici kullanmak ihmal edilmemelidir. Nemlendirici kullanılmadığında batığa neden olur. Lazer cildi kurutan bir uygulamadır. Yoğun nemlendiricilerle cildi bol bol nemlendirmek bu nedenle çok önemlidir.
Bazı kişiler, kremin içeriğindeki E vitamininin kılları beslediğini düşünür ancak bu yanlış bir düşüncedir. Lazer sonrası kullanıma uygun özel kremler vardır ve bunlar kıl kökünü beslemediği için herhangi bir sıkıntı yaşanmaz.
Lazer sonrası kıllardan tamamen kurtulmak mümkün müdür?
Lazer paketiniz bittikten sonra yılda bir ya da iki kez koruma seansı almakta fayda vardır. Yaza ve kışa girerken birer seans alınması önerilir.
Hangi durumlarda yapılamaz?
18 yaşın altındaki kişilere yapılamaz. Yapılmasını gerektiren bir durum varsa ailesinin onay formu doldurması gerekir.
Hamilelik ve emzirme döneminde yapılamaz. Emzirme dönemi bittikten 6 ay sonra seanslara başlanabilir.
Işığa duyarlılık gösteren bazı ilaçlar vardır. Bunları kullanması gereken kişilere de yapılamaz. İlk görüşmede zaten kişinin hangi ilaçları kullandığı sorulmaktadır.
Çok hassas cilt yapısına sahip kişilerde küçük bir bölgede deneme yapılır ve buna göre işleme devam edilip edilmeyeceğine karar verilir.